Грошей для України вистачить до кінця року, це може поставити її на коліна – Білий дім

Директор з питань бюджету президента Джо Байдена попередила у понеділок, що до кінця календарного року у США повністю вичерпаються ресурси для допомоги Україні, тому Білий дім прагне посилити тиск на законодавців, щоб вони ухвалили пакет екстреного фінансування
Блий дім попереджає Конгрес про те, що фінансування України під загрозою. Фото - armyinform.com.ua

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg.

Немає жодного чарівного джерела фінансування, щоб подолати цей момент

– написала Шаланда Янг, яка очолює Управління з питань бюджету, у листі до лідерів Конгресу.

У нас закінчилися гроші і майже закінчився час.

Нездатність діяти, попереджає Янг, «поставить Україну на коліна на полі бою, не лише поставивши під загрозу її здобутки, а й збільшивши ймовірність російських військових перемог».

Допомога Україні стала гарячою темою на Капітолійському пагорбі, а новий спікер Палати представників Майк Джонсон наполягає, що додаткова допомога залежить від змін у імміграційній політиці. Білий дім вимагає понад 61 мільярд доларів для допомоги Україні в рамках пакету вартістю приблизно 105 мільярдів доларів, який також включатиме фінансування війни Ізраїлю проти ХАМАСу, союзників США в Тихому океані та гроші для розміщення та оформлення нелегальних іммігрантів уздовж кордону з Мексикою.

Республіканці сподіваються, що блокування фінансування України може дати їм важіль впливу, оскільки вони прагнуть посилити контроль доступу до притулку для тих, хто в’їжджає до США. Але переговори щодо широкої імміграційної угоди ще не принесли результатів, і очікується, що Сенат відправиться на різдвяні свята 15 грудня.

Адміністрації потрібно буде сісти за стіл переговорів і визнати, що їхня політика потребує змін

– сказав голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер, республіканець від Огайо, у неділю в ефірі CBS News.

Америка дуже хоче, щоб питання про південний кордон було розглянуте. Це становить загрозу національній безпеці.

Сенатор Джеймс Ленкфорд, республіканець від Оклахоми, який брав участь у переговорах, заявив у неділю, що він все ще вірить, що угоду щодо імміграції та допомоги іноземним державам ще можливо «укласти до кінця року».

Люди хочуть законного, упорядкованого процесу, а не хаосу, який ми зараз маємо на нашому південному кордоні – це не надто велике замовлення, щоб його можна було виконати

– сказав Ленкфорд в інтерв’ю телеканалу ABC News.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Європі поширюються «похмурі» настрої щодо війни в Україні, членства в ЄС та фінансової допомоги

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version