Війна в Україні: головні новини станом на 698 день повномасштабного російського вторгнення

Щонайменше 25 людей загинули та 20 отримали поранення під час обстрілу приміського торгового району в Донецьку
Росія обстріляла ринок в Донецьку. Фото - expres.online

Як повідомляє «Kreschatic», місцеві чиновники заявили, що ринок обстріляли українські війська. Українські військові, які воюють у цьому районі, спростували заяви окупантів.

Пожежа, яка спалахнула на хімічному транспортному терміналі поблизу Санкт-Петербурга в Росії після двох вибухів у неділю, сталася через атаку українських безпілотників, повідомляє ВВС. Офіційне джерело в Києві розповіло ВВС, що організаторами атаки на порт Усть-Луга з використанням безпілотників, була СБУ.

Захоплення Росією села Крохмальне Харківської області є “тимчасовим явищем”, заявив речник командування Сухопутних військ України Володимир Фітьо. Міністерство оборони Росії повідомило в неділю в своєму ранковому зведенні, що російські війська взяли під контроль село.

Північна Корея наразі є найбільшим постачальником зброї для Росії, заявив глава української військової розвідки Кирило Буданов виданню Financial Times в інтерв’ю, опублікованому в неділю. В інтерв’ю Буданов також сказав, що Москва втрачає більше військ, ніж може набрати, і що група Вагнера все ще існує, незважаючи на повідомлення про те, що її розформували.

Фото – KCNA

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що Європі необхідно «активізуватись» і надати Україні більше фінансування. Виступаючи в недільному ефірі Бі-Бі-Сі з Лаурою Кюнсберг, Шаппс сказав: «Європа повинна активізуватися і зробити свій внесок у те, щоб Україна могла продовжувати захищатися».

За минулу добу російські війська завдали 95 ударів по Запорізькій області в 16 населених пунктах, повідомляє Kyiv Independent з посиланням на губернатора області Юрія Малашка. За його словами, в Гуляйполі внаслідок артилерійського обстрілу постраждав 71-річний чоловік, також є два повідомлення про зруйновані житлові будинки.

Новий міністр культури Словаччини Мартіна Шимковічова скасувала заборону на співпрацю з Білоруссю та Росією, повідомляє Kyiv Independent з посиланням на статтю словацького видання Pravda. Видання повідомило, що витік документів показує, що скасування набуде чинності з 22 січня.

Українська тенісистка Марта Костюк вважає, що спортсмени забули про війну в Україні, і сподівається, що успіх українок на Australian Open приверне увагу до проблеми.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 697 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version