Лізинг для бізнесу — як це працює для юридичних осіб?

Оновлення основних засобів — одна з головних проблем, з якою стикається український мікро- та малий бізнес, особливо в галузі сільського господарства.

Техніка та обладнання, транспортні засоби, що є основою виробничого процесу, повинні забезпечувати найвищу продуктивність, а їх вихід з ладу загрожує зупинкою виробництва з подальшим виникненням збитків та втраченою вигодою.

Для неперервного виробничого циклу важливо підтримувати обладнання у нормальному продуктивному стані, своєчасно проводити обслуговування та модернізацію, а також мати резерв на позапланову заміну. Складні економічні умови, за яких важко створити повноцінний резервний фонд, спонукають промислових та аграрних виробників шукати альтернативні джерела фінансування. Ними можуть стати кредит та лізинг.

Кредит на транспортні засоби та сільськогосподарську техніку відзначається високою процентною ставкою, складною процедурою оформлення з ретельною перевіркою претендента.

Фінансовий лізинг, на відміну від кредиту, передбачає полегшену процедуру оформлення, відсутність застави за можливості поточного використання предмета лізингу протягом сплати його вартості лізингодавцю, нижчу процентну ставку. Фінансовий лізинг в Unex Bank передбачає такі переваги:

  • низький поріг входу — особистий авансовий платіж від 30% вартості предмета лізингу;
  • оформлення супровідних та дозвільних документів (страхування, сплата обов’язкових державних зборів, реєстрація в Держтехнагляді) лізингодавцем з рівномірним розподілом платежів протягом всього терміну лізингу;
  • швидке оформлення, що передбачає підписання договору лізингу з автоматичним нотаріальним засвідченням;
  • можливість включення додаткових послуг з технічного обслуговування у договір лізингу.

Згідно з умовами лізингу, клієнт залучає банк для викупу необхідних основних засобів у продавця від його імені. Натомість зобов’язується своєчасно погасити заборгованість у визначений договором період за встановленим графіком.  

Предметом лізингу можуть бути нові та вживані транспортні засоби (комерційні легкові, вантажні), сільськогосподарська техніка. Їх вартість може сплачуватися щомісячно, щоквартально чи сезонно. Останній варіант особливо зручний сільськогосподарським виробникам, для діяльності яких характерні великі касові розриви через галузеву специфіку.

Лізинг для бізнесу — раціональний спосіб підтримки важливих виробничих процесів без обтяження бюджету, відволікання власних коштів, створення ризикованої кредитної заборгованості.

Для замовлення послуги лізингу клієнту необхідно обрати модель та комплектацію, узгодити вартість об’єкта купівлі у дилера. Після цього заява та пакет документів передаються в банк. Після перевірки відповідності наданої інформації та отримання позитивного рішення від банку, підписується договір лізингу. Техніка одразу передається клієнту у користування. Банки, що надають таку послугу, в тому числі Unex Bank, співпрацюють з провідними виробниками техніки та надійними постачальниками автотранспорту. За необхідності оформлення угоди вони можуть запропонувати вигідні умови, а отже клієнту не доведеться шукати постачальника самостійно. Банківська рекомендація передбачатиме також надійність контрагента, безумовну відповідальність за надання технічного супроводу та полегшену процедуру укладання договору.  

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version