Україна не змогла домовитись про реструктуризацію державного боргу в розмірі 20 мільярдів доларів

Україна не змогла досягти згоди з групою власників облігацій щодо реструктуризації близько 20 мільярдів доларів міжнародного боргу під час офіційних переговорів
Україна не може досягти угоди про реструктуризацію боргу в розмірі 20 мільярдів доларів. Фото - 24.tv

Як повідомляє «Kreschatic», угода з власниками міжнародних облігацій, яка дозволила Україні призупинити виплати після повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році, закінчується в серпні.

Переговори тривали майже два тижні, протягом яких українська сторона намагалась реструктуризувати борг, щоб зберегти доступ до міжнародних ринків, одночасно задовольняючи вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо реструктуризації, хоча існують великі розбіжності між тим, як сторони очікували виглядати угоду, пише Telegraph.

Україна та Спеціальний комітет кредиторів продовжуватимуть взаємодію та конструктивні дискусії через своїх відповідних радників.

– йдеться в офіційній заяві Мінфіну.

Уряд також продовжить двосторонні переговори з іншими інвесторами «з метою досягнення подальшого прогресу та досягнення принципової угоди за першої можливості», додається в заяві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна шукає шукає можливості реструктуризації держборгу та нові джерела фінансування

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version