Здорові звички у віці 60 років

Чи почуваєшся ти зараз так само добре, як у 40 років? Як щодо 50 років? Можливо, ви можете почувати себе так само добре, як раніше, з новими здоровими звичками.

Можливо, вам навіть стане краще. Хоча це може здатися важким зусиллям для розвитку нових звичок, воно того варте. Навіть невеликі зміни можуть покращити ваше здоров’я.

Шлях до покращення самопочуття

Дієта та фізичні вправи — дві найважливіші зміни, які ви можете зробити. Навіть якщо ви ніколи не були активними, ніколи не пізно почати. Здорове харчування та фізична активність корисні в будь-якому віці. З віком ці здорові звички зміцнюють м’язи та кістки. Міцні м’язи та кістки зменшують серйозні травми, пов’язані з падінням. Коли ваші м’язи сильні, такі дії, як вставати зі стільця або відкривати двері, легше. Якщо у вас немає гир, використовуйте банку супу, книгу або повну пляшку води. Тримайте свої ваги в одній кімнаті з телевізором. Під час перегляду виконайте кілька вправ.

Вправи можуть покращити хронічні захворювання, такі як діабет. Це також може покращити ваш емоційний світогляд. Здорове харчування та фізичні вправи допомагають живити ваш мозок. Це покращує вашу здатність приймати рішення, коли ви стаєте старше. Не забудьте про вітаміни для чоловіків після 60 років купити, адже поповнення організму поживними речовинами у старшому віці просто необхідне. 

Розглянемо зміни, які ви можете додати у своє життя:

  • У більшість днів займайтеся від 20 до 30 хвилин. Найкраще поєднувати аеробні (ходьба, плавання) і силові тренування (з обтяженнями). Ходьба — одна з найпростіших занять для початку. Вам не потрібно робити всі 30 хвилин одночасно. Спробуйте ходити по 15 хвилин двічі на день. Або ходіть по 10 хвилин 3 рази на день.
  • Тренуйтеся з партнером. Це робить вправи веселішими та соціальними. Подумайте про групу, окрему людину або навіть про вашу собаку.

Що слід враховувати

Поговоріть зі своїм лікарем перед початком програми вправ. Ваші м’язи, ймовірно, болітимуть, коли ви вперше збільшите фізичну активність. Але не вважайте це причиною зупинятися. Легкий біль зникне через кілька днів, коли ви звикнете до фізичних вправ.

Наскільки ви активні та що ви їсте, це звички. Прийняття здорових звичок спочатку може бути важким. Починаючи з малого та винагороджуючи себе за кожен зроблений крок, ви можете змінити своє самопочуття. Вам може бути легше бути фізично активним і споживати більше клітковини, якщо ви думатимете про кожен день і кожну їжу як про шанс зробити щось корисне для себе.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version