Війна в Україні: головні новини станом на 873 день повномасштабного російського вторгнення

Найгарячіша ситуація навколо Покровська, росіяни заявляють про захоплення села Урожайне, Зеленський повідомляє про 700 бомб, які вдарили по Україні минулого тижня
Володимир Зеленський з ірландським прем`єр-міністром Саймоном Гаррісом в аеропорту Шеннон. Фото - president.gov.ua

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про інтенсивні російські атаки в районі Покровська Донецької області. Зазначено, що це створило «найгарячішу ситуацію» вздовж лінії фронту, оскільки ворог намагається здобути нові позиції.

Харківський напрямок

На Харківщині російські війська тричі атакували позиції в районах Глибокого та Вовчанська. «На Куп’янському напрямку ворога також тричі відбили біля Піщаного та Стельмахівки. Ворогу завдано втрат і він відступив», – йдеться в оновленні. У Лиманському районі було вісім російських нападів в районах Макіївки та Греківки. Інші спроби наступу відбувалися навколо Сіверського, Краматорська та в районі Торецька, де ситуація була «напруженою» з атаками на півночі та в Нью-Йорку.

Захоплення Урожайного

Як повідомляє «Kreschatic», міністерство оборони Росії заявило, що їхні сили взяли під контроль село Урожайне в Донецькій області. Українські блогери також повідомили про втрату контролю над селом, що знаходиться на південний захід від окупованого росіянами Донецька. Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про 18 атак на Урожайне та інші прилеглі місцевості, однак не згадав про село в пізнішому звіті. Український військовий блог DeepState повідомив про захоплення Урожайного в неділю, зазначивши масовані атаки російських сил на південь від села.

Зустріч Зеленського з прем’єр-міністром Ірландії

Повертаючись до України після саміту НАТО у Вашингтоні, Зеленський зустрівся з ірландським прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом. Офіс Зеленського повідомив у соціальних мережах, що обговорювали підтримку України, співпрацю в розмінуванні та кібербезпеку. «Дякую Ірландії за підтримку саміту миру у Швейцарії! Я дякую прем’єр-міністру за його велику особисту увагу та участь у зусиллях щодо повернення дітей додому», – зазначив Зеленський.

Спільні навчання Китаю та Росії

Військово-морські сили Китаю та Росії розпочали спільні навчання в південному Китаї. Це сталося через кілька днів після того, як союзники НАТО назвали Пекін «вирішальним підсилювачем» війни Росії проти України. Міністерство оборони Китаю повідомило, що сили обох сторін нещодавно патрулювали західну та північну частини Тихого океану.

Атаки з боку Росії

Минулого тижня Росія використала понад 700 плануючих бомб, понад 170 ударних дронів та майже 80 ракет проти України, заявив Зеленський. «Масштаб рішень щодо захисту життя має відповідати масштабам цього зла. Кожен партнер може вплинути на ситуацію, може зміцнити захист від терору. І Україна вдячна всім нашим друзям, які роблять саме це. Разом ми подолаємо зло», – сказав Зеленський.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 870 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version