ПФУ роз’яснив, чи можуть пенсіонери без достатнього стажу отримати субсидію

Українка звернулася із запитанням до експертів пенсійного відомства, повідомивши, що необхідного 31 року страхового/трудового стажу для виходу на «заслужений відпочинок» у 60 років накопичити їй не вдалося, але необхідно оформити субсидію на «комуналку».
Оформлення субсидій. Фото - hvylya.net

Як інформує «Kreschatic» із посиланням на пояснення, розміщене на офіційній сторінці Пенсійного фонду України (ПФУ), у певних випадках допускається призначення житлово-комунальної субсидії особам, які досягли похилого віку, але не мають достатнього обсягу стажу для нарахування пенсійної допомоги.

Відповідно до роз’яснення ПФУ, громадянам, які досягли 60 років, але не мають вищевказаного страхового стажу для належного оформлення пенсії за віком, можна розраховувати на житлову субсидію за певних умов: зібрати хоча б 15 років цього стажу.

Також, протягом періоду, який враховується під час призначення субсидії, особа має отримувати державну соцдопомогу (прожитковий мінімум) як член малозабезпеченої сім’ї (не менше ніж 1 місяць), згідно з нормами, внесеними до постанови Кабміну № 848 від 21 жовтня 1995 року.

Раніше ми писали про те, що у ПФУ розкривали деталі вдосконаленої схеми призначення пільг ветеранам.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version