Потік Персеїд: українці зможуть спостерігати масштабний зорепад

Науковці повідомляють, що найбільше метеорів можна побачити після опівночі, а найбільша активність очікується в найближчі дні. 
Зорепад. Фото - Oka.fm

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на BBC

У ніч на 12 та 13 серпня українці зможуть спостерігати яскравий метеорний потік Персеїд, який досягне піку між 11 та 13 серпня. У деяких регіонах Землі цей метеорний потік був помітний уже в липні та майже весь серпень. За годину можна зафіксувати до 100 метеорів.

Найкращі умови для спостереження з’являються після опівночі і тривають до години до сходу сонця. Врахування погодних умов також важливо, оскільки вони можуть вплинути на видимість метеорів навіть у пік активності. Персеїди отримали свою назву від того, що вони походять із сузір’я Персея. Під час пікових періодів з 11 по 14 серпня кількість метеорів на годину може суттєво зрости.

Науковці пояснюють, що метеори з’являються, коли Земля проходить через залишки кометних або астероїдних часток. Після входження в атмосферу ці частки згоряють, створюючи яскраві сліди світла. Вони рухаються зі швидкістю до 60 км/с і не становлять небезпеки для Землі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна завершила виступ на Олімпіаді-2024.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version