Росія перекинула з фронту у Курську область кілька тисяч солдатів

Збройні сили РФ перекинули з окупованих територій України в Курську область Росії кілька бригад чисельністю не менше тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ
Курська область, Суджа. Фото - СNN

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на власні джерела. Два джерела, близькі до західної розвідки, заявили, що Росія поки не збирається перекидати в Курську область свої великі та найкраще підготовлені підрозділи. «Ми поки не бачили суттєвого перекидання, і не можемо сказати, чому: тому що вони тільки починають рухати війська або тому що у них просто нема чого рухати», — сказало одне із джерел.

Як повідомляє «Kreschatic», за словами одного із співрозмовників, Росія, схоже, зміцнює оборону Курської області в основному за рахунок ненавчених новобранців. Високопоставлений американський чиновник додав, що ЗС РФ також направила до Курської області військових з Ленінградського військового округу, зокрема з Калінінграда.

CNN зазначає, що у ЗС РФ на фронті в Україні перебувають сотні тисяч солдатів, тому «переведення кількох тисяч, можливо, не матиме серйозних наслідків у короткостроковій перспективі».

Координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі заявив CNN, що російські військові «перекидають деякі ресурси, деякі підрозділи до Курської області, щоб імовірно протистояти тому, що роблять українці».

За словами Кірбі, перекидання війська з території України “не означає, що Путін відмовився від військових операцій на північному сході України або навіть на півдні, в таких місцях як Запоріжжя”. Він зазначив, що “на фронті все ще йдуть активні бойові дії”.

Один із співрозмовників сказав, що операція ЗСУ у Курській області «вражає з військової точки зору», але Україна направила туди досить досвідчені війська, які, за його словами, не можна втратити. “А відтягування їх від лінії фронту дає Росії можливість скористатися перевагою і прорватися”, – додав чиновник.

При цьому кілька джерел CNN повідомили, що США не хочуть дозволяти ЗСУ використовувати американську далекобійну зброю для ударів по Курській області не через ризик ескалації, а тому, що не можуть надати Україні так багато ракет ATACMS. Американська влада, за даними співрозмовників видання, вважає, що Україні слід використовувати наявні ракети для ударів по анексованому Криму.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сотні російських строковиків готують до перекидання в Курську область

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version