Зеленський назвав небезпечними сигналами «мирні пропозиції» Трампа та Венса

Глава держави Володимир Зеленский висловився щодо «мирного плану» колишнього американського лідера Дональда Трампа та його соратника Джей Ді Венса. За його словами, пропозиції політиків – це небезпечні сигнали для України.
Президент України Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

Глава держави у інтерв’ю американському виданню The New Yorker прокоментував хитру відповідь республіканця на дебатах із Камалою Гарріс на питання, чи хоче він перемоги України. Трамп сказав, що хоче припинення війни, повідомляє «Kreschatic».

Президент зазначив, що слова стосовно припинення війни і прагнення до цього об’єднують світ, однак постає питання: хто візьме на себе витрати на завершення бойових дій.

Гарант переконаний, що ексглава Білого дому насправді не знає, як зупинити війну, а припущення Джей Ді Венса щодо «мирного плану» опонента Гарріс фактично пропонують нашій країні поступитися своїми територіями ворогу.

Український лідер вважає кандидата у віце-президенти США від республіканців радикальним. Він зазначив, що американський політик натякає на те, що наша країна має принести жертву і покласти край війні власним коштом.

Зеленський назвав відповідну пропозицію неприйнятною і не вважає відповідну концепцію мирним планом. Гарант підкреслив, що із початком торгівлі українськими територіями стартує здача інтересів Вашингтона в інших місцях.

Глава держави назвав слова кандидата у віце-президенти США небезпечними сигналами, зазначивши, що не сприймає їх серйозно, оскільки якщо це реально план, то Штати почнуть рухатися у напрямку глобального конфлікту.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, коментуючи стосунки Києва і Варшави, заявив, що його країна знаходиться під тиском.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version