Федорин день 24 вересня: що віщують народні прикмети

24 вересня 2024 року у народному календарі відзначають Федорин день – свято, яке традиційно асоціюється з завершенням теплої осені та підготовкою до холодів.
Народне вбрання. Фото - shutterstock

Як повідомляє “Kreschatic“, 24 вересня 2024 року у народному календарі відзначають Федорин день – свято, яке традиційно асоціюється з завершенням теплої осені та підготовкою до холодів. Відоме ще як Федорині вечорниці, це свято знаменує час, коли люди збиралися для спільної праці та відпочинку. Зазвичай в цей період організовували так звані “капустяні вечірки”, на яких родини та сусіди разом готували капусту для зимових страв.

З Федориним днем пов’язано чимало народних прикмет та забобонів. Зокрема, молодим сім’ям радять не вживати картоплі, аби не накликати негаразди, а незаміжнім дівчатам – уникати ходіння по багнюці, щоб не притягнути до себе невдалого чоловіка. Також вважається, що у цей день не слід мити голову, щоб не зіпсувати особисте життя, і утриматися від використання косметики, оскільки це може призвести до проблем зі здоров’ям.

Окремо слід звернути увагу на попередження щодо обману: всі хитрощі, які будуть застосовані у цей день, можуть швидко розкритися і обернутися неприємностями. А збір осколків розбитого посуду або підбирання предметів на дорозі вважаються поганими ознаками, що можуть спричинити сварки чи негативні наслідки.

Народні прикмети також закликають уникати будь-яких нових починань та великих покупок у Федорин день – вони вважаються приреченими на невдачу. Це час для підготовки до зимових холодів та осмислення прийдешніх змін, а не для активних дій чи ризикованих кроків.

Нагадаємо, раніше ми писали про свята та народні прикмети на 23 вересня.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version