День ангела для Івана та Макара: заборони та повір’я на 6 жовтня

6 жовтня є не лише духовним святом, але й днем, що нагадує про важливість традицій, пам’яті та взаємопідтримки.
Фома Невіруючий. Фото - Wikipedia

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на ТСН

6 жовтня відзначається день пам’яті святого апостола Фоми, відомого в народі як “Невіруючий Хома”. Його сумніви щодо воскресіння Христа стали символом глибокого прагнення до істини. Усі, хто мали можливість бачити рани Спасителя, змогли остаточно переконатися у правдивості цього неймовірного дива. 

Після воскресіння Фома активно поширював християнське вчення, і, згідно з переказами, його діяльність сягнула Індії, де він заснував перші християнські громади. Тому апостол став покровителем Індії та Португалії, а також усіх будівельників і архітекторів.

Сьогоднішній день нагадує про те, що слід уникати ліні та суперечок. Необхідно також обережно ставитися до їжі, адже переїдання може лише зашкодити. Цікаво, що наші предки в цей час звертали увагу на природу: якщо в лісі майже не було грибів, це віщувало сувору зиму, а ранковий туман обіцяв добрий урожай наступного року.

Сьогодні особливий день і для тих, хто носить імена Іван та Макар, адже в цей час відзначають свої іменини. Талисманом для народжених 6 жовтня вважається гіацинт, символ мудрості та удачі. У народних традиціях цей день був відзначений молитвами до святого Фоми про достаток у домі та про здоров’я близьких.

Нагадаємо, раніше ми писали про свято Дня ангела для Олександри та Григорія.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version