Повернулися до старої тактики – військовий експерт прокоментував дії окупантів у Торецьку

Військовий експерт Владислав Селезньов прокоментував бої за Торецьк Донецької області, розповівши, яку тактику використовують російські загарбники.
Руйнування у Торецьку внаслідок ворожих атак. Фото – nytimes.com

Селезньов в етері телеканалу «Еспресо» розповів, що у Торецьку «друга армія світу» застосовує тактику, яку росіяни напрацювали ще під час Першої та Другої чеченських війн – знищують місто ударами авіаційних бомб і артилерії, інформує видання «Kreschatic».

За словами військового експерта, мета окупантів – гарантовано знищити будь-яку будівлю у населеному пункті. Такі дії загарбників створюють виклики для Сил оборони України.

Селезньов пояснив, що ведення бойових дій у міській забудові є одним із найскладніших завдань для військових, окрім того, армія, яка наступає, зазнає втрат. Росіяни готові піти на це, враховуючи, що вони мають просування у Торецьку і хочуть повністю окупувати місто.

На думку військового експерта, ледь не визначну роль у боях за населений пункт відіграватиме фактор ресурсів.

Раніше начальник міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що 40-50% території Торецька контролюють українські сили.

Як повідомлялося, західні журналісти дізналися, чому армія Путіна не здатна провести повномасштабний наступ на Покровськ.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version