Зеленський висловився щодо пропозиції обміну окупованих територій на членство України в НАТО

Глава держави Володимир Зеленський висловився щодо пропозиції обміну тимчасово захоплених росіянами територій України на її членство у Північноатлантичному Альянсі.
Президент України Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

Президент в інтерв’ю британському виданню Financial Times розповів, що Київ ніколи не отримував пропозиції щодо обміну захоплених Росією територій на вступ України в НАТО, інформує «Kreschatic».

За словами Зеленського, іноземні чиновники, які просувають відповідний сценарій, бояться йому озвучити свої пропозиції. Гарант закликав цих політиків викласти це українському керівництву на стіл, поговорити, а не повідомляти через третю сторону.

Глава держави повідомив, що він відкритий для мирних пропозицій від інших держав, враховуючи Бразилію та Китай. Однак вони мають бути реальними, не суперечити, не підривати план Києва щодо завершення війни із Російською Федерацією і не передбачати територіальний поділ України.

Як повідомлялося, ексголовнокомандувач ЗСУ, посол України у Великій Британії Валерій Залужний пояснив, чому війна із країною-агресором перейшла у позиційну фазу.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version