День пам’яті святого Аверкія: духовна сила та народні традиції 22 жовтня

22 жовтня в церковному календарі відзначається день пам’яті святого рівноапостольного Аверкія, єпископа Єрапольського, який жив у другій половині XVI століття.
Святий Аверкій. Фото - Acathist

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert 

Святий Аверкій, що народився в Авренії на території сучасної Туреччини, залишив по собі велику спадщину, проповідуючи християнські цінності та духовність у різних регіонах, зокрема у Фрігії. Його вчення й відданість Христу зробили його важливою фігурою для багатьох вірян, які знаходили в ньому натхнення і підтримку.

В цей день віруючі традиційно відвідують храми, запалюючи свічки та молячись про зцілення від хвороб. Святкові традиції супроводжуються також різноманітними прикметами. Серед них, якщо вранці спостерігається сильний туман, це означає, що тепла погода затримається на кілька днів. 

Ясне сонце, навпаки, обіцяє швидке похолодання, а сильна злива вказує на те, що дощ ще довго не закінчиться. Якщо на дахах з’явилися бурульки, це є знаком морозної зими.

У день пам’яті святого Аверкія, як правило, рекомендується уникати генерального прибирання та далекої подорожі, адже ці справи можуть не принести радості. Також варто утримуватися від конфліктів і сварок. Найкраще провести цей день у колі родини, запросивши найближчих друзів та рідних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 21 жовтня в православному календарі вшановують пам’ять преподобного Іларіона Великого.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version