Федоров попередив жителів Запоріжжя про ймовірність повної відсутності електроенергії взимку

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров попередив жителів обласного центру про те, що взимку світла може не бути взагалі, закликавши їх готуватися до такого сценарію.
Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. Фото – facebook.com/IvanFedorovMelitopol

Керівник Запорізької ОВА в етері національного телемарафону заявив, що жителям обласного центру варто готуватися до перебоїв із електропостачанням взимку. Зокрема, Федоров не виключає найгірший сценарій для міста, коли світла не буде взагалі, інформує видання «Kreschatic».

Глава обласної військової адміністрації зазначив, що може це не подобається, але ймовірність блекауту виключати не можна. Якщо у Запоріжжі буде сприятлива ситуація, це стане приємним бонусом, однак містяни мають бути готові до відсутності світла і тепла у період холодів.

Чиновник зазначив, що основна загроза для обласного центру – відсутність централізованого електропостачання, через що може бути порушена робота водонапірних станцій.

За його словами, влада готує низку резервних заходів, враховуючи регулярні удари ворога по місту і підвищену небезпеку пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

Зокрема, на великих котельнях у Запоріжжі встановлять когенераційні установки – спеціальні пристрої, здатні одночасно виробляти тепло та електроенергію. Влада сподівається, що це допоможе хоча б мінімально забезпечити потреби обласного центру у світлі та опаленні.

Як повідомлялося, у ДТЕК назвали причину, через яку відбувається більше половини відключень електроенергії на Київщині.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version