Як інформує «Kreschatic» з посиланням на аналітичний матеріал тематичного порталу EastFruit, вищеописана тенденція, насамперед, спровокована помітним збільшенням попиту на цей овоч.
Аналітики зазначають — обсяг пропозицій якісної цибулі на внутрішньому ринку України наразі обмежений, адже більшість господарств утримуються від реалізації цього типу агропродукції, припинивши відвантаження з овочесховищ. Втім, зростання вартості зачепило, переважно, сегмент високоякісної агропродукції високої якості, на тлі скорочення пропозицій овочів середньо-низької якості.
Зокрема, відносно якісну цибулю вітчизняні сільгосппідприємства пропонують до продажу в діапазоні від 12 до 17 гривень/кілограм, що, усереднено, на 35 відсотків більше, ніж фіксувалося на кінець минулого тижня.
Таким чином, вартість цибулі в Україні вже перевищила показники аналогічного періоду минулого року, в середньому, на 16 відсотків.
Крім того, експерти наголосили — підвищення цін на цибулю має штучний характер впливу, і пов’язане з тим, що чимало агрогосподарств припинили продажі «задешево», тим самим формуючи істотний дефіцит цих овочів на ринку.
Раніше ми писали про те, що аналітики називали фактори, які спровокували різке підвищення вартості моркви в листопаді.