В центрі Києва конфісковано колишній офіс банку “Хрещатик” через підозри у корупції

Суд Голосіївського району Києва, за вимогою органів слідства, взяв під варту приміщення колишнього офісу ліквідованого банку “Хрещатик”, розташованого на вул. Прорізній, 8, з загальною площею 7,5 тис. кв. м.

За інформацією прес-служби Київської прокуратури, затримання було здійснено в рамках розслідування щодо порушень при продажу цієї нерухомості нижче ринкової вартості, в результаті чого бюджету завдано збитки у розмірі 161 млн грн.

У контексті цього розслідування раніше було направлено підозру представнику Фонду гарантування вкладів громадян — ліквідатору банку “Хрещатик”, у зв’язку з можливим завданням збитків під час продажу активів нижче реальної вартості.

Відомо, що у вересні 2019 року через систему “ProZorro.Продажі” Фонд гарантування продав вказане приміщення за суму 425,1 млн грн компанії “Діпробудмашина”, що належить бізнесмену Вадиму Григор’єву.

Фірми під керівництвом Григор’єва також придбали декілька об’єктів від припинених банків. Крім того, Григор’єв є лідером групи Merx після покупки частки від Валерія Хорошковського у 2004 році.

Компанія “Меркс”, заснована у 1993 році, спеціалізується на виготовленні різноманітних меблів та обладнання. Мережа магазинів Merx діє в 14 країнах, при цьому в Україні існує понад 60 точок продажу цього бренду.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *