Столичні оперативники затримали колаборанта, що малював російські прапори в парку

Фото - поліція Києва

«Художник», який займався малюванням російської символіки в парку Харківщини, був затриманий столичними правоохоронцями.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на інформацію від поліції Києва, після скоєння цього діяння, він намагався уникати зустрічі з поліцією, але завдяки спільним діям поліцейських з Харківської області та Києва, він був знайдений у столиці.

До чергової частини відділу поліції Харківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області, надійшло повідомлення про те, що невідомий вночі намалював російські прапори на опорах лінії електропередач та двох деревах на центральній алеї парку на вулиці Біблика. Після цього він намагався втекти.

Оперативники з Харківщини передали інформацію про можливе місце перебування порушника поліції Києва. У результаті спільних дій поліції, підтриманої силою поліцейського полку №1 на станціях залізничного транспорту столичного регіону, фігуранта було затримано. Виявилося, що цей чоловік прибув до столиці з метою подорожі на захід України. В даний момент проводиться перевірка його причетності до інших подібних правопорушень і співпраці з потенційним ворогом.

За цим інцидентом вже розпочато кримінальне провадження за статтею 111-1 Кримінального кодексу України, яка стосується колабораційної діяльності. Розглядається питання щодо оголошення підозри та встановлення запобіжного заходу. Відповідно до санкцій цієї статті, порушник може бути позбавлений права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *