Поліція Києва затримала чоловіка, що організував незаконну схему допомоги ухилянтам

Фото - Нацполіція

Один з жителів Києва налагодив несанкціонований обіг фальшивих свідоцтв про народження дітей серед чоловіків призовного віку, але правоохоронці розкрили цю незаконну схему, яку організував цей киянин.

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на інформацію від Національної поліції України.

Слідчі Нацполіції розкрили діяльність групи осіб, які надавали фальшиві документи і надавали консультації чоловікам призовного віку з питань незаконного перетину кордону. Однією зі схем було створення підроблених свідоцтв про народження дітей, оскільки наявність трьох або більше дітей, які не досягли 18-річного віку, дає право на безперешкодний виїзд за межі України. За такі “послуги” зловмисники вимагали до десяти тисяч доларів.

Фото – Нацполіція

Група включала в себе жителя Києва, який відповідав за пошук та інструктаж “клієнтів” серед призовників, і жителя Львівської області, який виготовляв фальшиві документи та організовував супровід чоловіків через державний кордон. Один з учасників цієї схеми був затриманий в серпні цього року, а в жовтні слідчі Нацполіції затримали другого організатора цієї злочинної діяльності.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальні справи проти народних депутатів, які побили чоловіка в Києві

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *