Ситуація критична: абсолютна більшість київських інтернет-провайдерів не готова до відключень світла

У Мінцифрі заявили про критичну ситуацію з інтернет-провайдерами в Києві - не готові до можливих блекаутів і тривалих відключень електроенергії
У Мінцифрі радять подбати про зв’язок і підготуватися до блекаутів. Фото - thedigital.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це заявив директор Департаменту розвитку фіксованого зв’язку в Мінцифрі Юрій Мацик, підкресливши цю проблему під час розмови з виданням Liga.Tech.

Він відзначив, що на сьогоднішній день лише 37% абонентів фіксованих мереж мають доступ до інтернет-мереж, побудованих на технології PON, яка відзначається високою стійкістю до перебоїв у подачі електроенергії. Ця цифра є середньою для всієї України.

У той час як в Києві ця цифра становить лише 9%, що є критичним показником. За словами Мацика, навіть окремі області України, такі як Київська, Рівненська та Тернопільська, демонструють вищий рівень готовності до подібних перешкод – близько 60% підключених до мереж.

Пояснюється, що багато постачальників інтернету в місті використовують застарілі технології, які не підтримують PON. Мінцифра активно взаємодіє з київськими операторами, закликаючи їх більше інвестувати в розвиток мереж і надавати послуги, які базуються на цій сучасній технології. Деякі оператори вже планують оновлення і активно приймають заявки на підключення до нових мереж.

За оцінками Мацика, загальна кількість абонентів, які користуються мережами PON в Україні, зросла на 28% протягом минулого року. Він закликав громадян самостійно готуватися до можливих перебоїв у подачі електроенергії, шукаючи постачальників, які пропонують підключення на основі технології PON, та розглядаючи можливість придбання резервних джерел живлення для безперебійного функціонування Wi-Fi-роутера.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві розпочато опалювальний сезон

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *