СБУ викрила в Києві диверсійну групу, яка готувала теракти на Київщині (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки успішно нейтралізувала в Києві групу російських агентів, які готувалися до серії вибухів на важливих військових об'єктах на території Київської області
СБУ знешкодила «розконсервовану» агентурно-бойову групу фсб, яка готувала диверсії на об’єктах ЗСУ та Міноборони на Київщині. Фото - Служба Безпеки України

СБУ знешкодила «розконсервовану» агентурно-бойову групу фсб, яка готувала диверсії на об’єктах ЗСУ та Міноборони на Київщині

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на заяву СБУ, група складалася з трьох осіб. Цілью цієї агентурно-бойової групи були підрозділи Генерального штабу Збройних Сил України та Міністерства оборони, а також їхні командні пункти. Вони планували використовувати до 10 дронів, обладнаних саморобними вибуховими пристроями.

Але завдяки оперативним діям Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора всі члени групи були затримані ще до того, як вони змогли реалізувати свій план. Виявилося, що група була створена у 2018 році колишнім кадровим співробітником Федеральної служби безпеки Росії. Троє її членів, мешканці Києва та Чернігова, були переведені в “режим очікування” до повномасштабного вторгнення.

Кожен з агентів мав свою власну спеціалізацію в проведенні диверсійних операцій на користь Росії. Один виготовляв вибухові пристрої, інший переобладнував цивільні безпілотники в бойові дрони. Лабораторії для виготовлення вибухівок і модернізації безпілотників були обладнані в їхніх місцях проживання.

Третя учасниця групи керувала дронами і навчилася цьому на спеціалізованих курсах в цього року в Київській області. Вона також закуповувала хімічні компоненти для вибухівок через інтернет, при цьому використовувала вигадані імена для конспірації.

Ці агенти почали відслідковувати розташування підрозділів Збройних Сил на території столичного регіону, намагаючись використовувати свої знайомства серед українських військових для отримання інформації.

Вони також використовували власні дрони для розвідки місцевості, щоб отримати інформацію про розташування підрозділів ЗСУ. Щоб не залишати слідів, вони постійно змінювали місця проживання. Також, на одній із квартир вони влаштували пожежу, аби приховати сліди від саморобного виготовлення вибухівки.

Під час обшуків їхніх житлових приміщень були знайдені вибухові речовини з детонаторами, вогнепальна зброя та боєприпаси.

На підставі зібраних доказів ворожим поплічникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, або участь у ній);
  • ч. 3 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали адвоката-шахрая, який незаконно вимагав 10 тисяч доларів у клієнта

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version