Крали гроші на ремонтах після ракетних обстрілів: в ДБР пояснили проведення обшуків на київських ТЕЦ

Співробітники Державного бюро розслідувань здійснюють обшуки в адміністративних приміщеннях столичних теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, що було пошкоджене внаслідок ракетних обстрілів
ДБР проводить обшуки в адмінбудівлях столичних ТЕЦ за фактом зловживання посадовців під час ремонту енергетичного обладнання. Фото - dbr.gov.ua

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ДБР, інформує «Kreschatic».

Слідчі дії проводяться відповідно до рекомендацій відповідних служб, які мають на меті забезпечити безпеку стратегічних об’єктів.

Обшуки проводяться в рамках кримінального розслідування, яке стосується можливого зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання теплоелектроцентралей. Зокрема, встановлюється достовірність інформації про можливе спрямування виділених коштів на ремонт на рахунки фіктивних підприємств та їх подальше виведення у готівку.

Також перевіряється інформація, що роботи, відповідно до угод, укладених у 2022 році, можливо, не були виконані.

Одна з основних цілей обшуків – вилучення документації, яка стосується допуску працівників та обладнання підрядників до об’єктів в 2022-2023 роках, а також облікової документації, що містить відомості про виконані роботи.

У той самий час подібні слідчі дії проводяться й у підрядній організації, яка була виконавцем вищезгаданих робіт.

Досудове розслідування здійснюється згідно із статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за можливе зловживання владою та фальсифікацію документів, що могли призвести до серйозних наслідків (згідно з частиною 2 статті 364 та частиною статті 366). Максимальний строк покарання за цими статтями становить до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ДТЕК відзвітував про 100% готовність енергооб`єктів до зими

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *