Велика проблема: заборгованість киян за електроенергію становить майже мільярд гривень

Станом на початок жовтня, жителі Києва накопичили заборгованість понад 875 мільйонів гривень за спожиту електроенергію. Навіть при постійних закликах енергетиків і влади регулярно розраховуватися за послуги, деякі споживачі свідомо ігнорують свої фінансові зобов'язання
Кожен десятий клієнт YASNO в Києві має заборгованість за світло понад 3 місяці. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на «Вечірній Київ», за даними компанії YASNO, в Києві 8 тисяч домогосподарств, які щомісяця споживають понад 500 кВт∙год, накопичили понад 92 мільйони гривень боргу, що в сумі складає 11,5 тисяч гривень на одне таке господарство. За даними компанії YASNO, ще 102 мільйони гривень заборгували кияни, які споживають від 250 до 500 кВт∙год, та 205 мільйонів гривень – ті, чиї лічильники показують менше 250 кВт∙год на місяць. Загалом, понад 127,5 тисяч киян не сплачують за електроенергію вже більше трьох місяців, і є навіть ті, які накопичили борги ще до виникнення війни, за якої зараз існує мораторій на відключення.

Слід зауважити, що тариф на електроенергію, встановлений урядом, включає в себе оплату послуг з ремонту та обслуговування мереж. Тому низька платіжна дисципліна призводить до втрати сотень мільйонів гривень для відновлення і підтримки електроенергетичної системи після ракетних обстрілів.

Генеральний директор YASNO, Сергій Коваленко, зазначив:

На сьогодні важлива кожна оплата. Без різниці, чи це борг у розмірі 50, 500 або 5000 гривень – будь-який внесок є значущою підтримкою для електроенергетичної галузі. Навіть ті, хто може собі дозволити сплату, не поспішають розраховуватися за світло. Вони накопичують борги, користуючись мораторієм на відключення під час воєнного стану. Але війна закінчиться, перемога настане, а борги залишаться. Тому ми закликаємо всіх споживачів перевірити стан своїх особистих рахунків і сплатити за спожиту електроенергію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як правильно підготуватись до можливих блекаутів і ворожих обстрілів

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *