Інвестиційний форум міста Києва 2023: про що говоритимуть та яких змін очікувати в столиці

У цьому році Інвестиційний форум міста Києва зосереджується на довгострокових стратегіях сталого відновлення та розвитку української столиці, а також її інтеграції у глобальний економічний простір
Цього року інвестиційний форум Києва відбудеться 16 листопада у Брюсселі. Фото - kmr.gov.ua

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Департамент економіки та інвестицій КМДА, який виступає організатором заходу.

Форум відбудеться 16 листопада у Брюсселі і збере лідерів міст, європейських та українських політиків, провідних економістів, інвесторів та урбаністів.

Головна сесія буде акцентувати увагу на змінюючомуся геополітичному ландшафті Європи та зростаючій важливості мегаполісів. Учасники обговорять виклики, пов’язані з конфліктами та війнами, підкреслять значущість сталого розвитку та відновлення громад, які постраждали від війни. Основну сесію супроводжуватимуть чотири панельні дискусії та дві секції, присвячені викликам як в часи війни, так і в післявоєнний період.

Перша панельна дискусія об’єднає мерів європейських міст і зосередиться на розвитку Київської агломерації шляхом міжнародної муніципальної співпраці та ефективних проєктів “рівний-рівному”. Учасники розглянуть реалізовані та потенційні проєкти розвитку та стійкості для підвищення готовності міста відновлюватися та готуватися до майбутніх викликів. Також буде висвітлено роль децентралізації та стимулювання інвестицій у економіку столичної агломерації.

На Форумі також буде проведена дискусійна панель щодо інвестицій у трансформацію. Зокрема, обговорюватиметься розвиток бізнес-екосистем та інноваційних кластерів, визначення пріоритетів смарт-спеціалізації для Києва, впровадження інноваційних моделей фінансування та залучення приватного капіталу у проєкти післявоєнного відновлення.

Окрему увагу приділять темі відновлення психічного здоров’я населення, соціальній інтеграції та адаптації ветеранів і осіб, постраждалих від війни. Панель “Побудова стійкого мегаполісу, орієнтованого на людей: розширення можливостей постконфліктних громад” зосередиться на розробці комплексної екосистеми послуг, а також на стратегії не лише швидкого відновлення, але й довгострокової стійкості та гармонійного об’єднання різних спільнот у динамічну міську матрицю Києва.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві відкрився Кліматичний офіс

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *