Програма єВідновлення: в Київській області вже погодили більше 5 тисяч заяв щодо відбудови житла

Київщина одною з перших відчула на собі жахливі наслідки окупації. Для прискорення відновлення зруйнованих житлових об'єктів на допомогу приходить урядова ініціатива під назвою "єВідновлення"
На Київщині активно відбудовують зруйноване ворогом. Фото – Facebook Руслана Кравченка

Як повідомляє «Kreschatic», про це під час брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

На першому етапі програми було затверджено майже 5,5 тисяч позитивних рішень на загальну суму понад 544 мільйони гривень. Комісії ще розглядають понад 1,7 тисячі заявок, а перші заявки почали приймати пів року тому.

Додатково, надається компенсація за втрачене житло у формі безготівкових сертифікатів. У Київській області вже було затверджено 191 позитивне рішення на загальну суму понад 646 мільйонів гривень. Ці сертифікати можна використовувати для придбання квартир або будинків

– заявив Руслан Кравченко.

Нещодавно спеціальна комісія також провела огляд робіт з відновлення 4 багатоквартирних будинків у селах Дмитрівка та Бузова в Бучанському районі. У цих перевірках брали участь всі необхідні структури, включаючи правоохоронні органи, і до цього моменту було оглянуто 21 об’єкт.

Загалом планується оглянути 56 об’єктів, які знаходяться у процесі відновлення за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того, на веб-сайті Київської обласної адміністрації (КОВА) діє розділ “Віджет публічних закупівель”, де розміщена інформація про закупівлі, які проводять структурні підрозділи адміністрації. Ці дані автоматично синхронізуються з системою Прозорро. В найближчому майбутньому підрозділи КОВА планують запустити ряд закупівельних процедур і опублікувати всю інформацію на своєму веб-сайті.

Всього ж станом на зараз, вже 23 тисячі українських сімей отримали фінансову допомогу для ремонту свого житла в рамках програми “єВідновлення”. За даними Міністерства цифрової трансформації, найбільше заяв надійшло від мешканців Харківської, Київської, Миколаївської, Чернігівської та Донецької областей. На першому етапі програми “єВідновлення” отримали допомогу люди, чиї житлові об’єкти потребують косметичного ремонту, наприклад, заміни вікон, дверей, ремонту даху та інше.

Також раніше ми писали про те, що СБУ викрила в Києві диверсійну групу, яка готувала теракти на Київщині

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *