В Києві викрили чергову псевдоволонтерку: ошукала людей більше ніж на мільйон гривень

Жінка вигадала історію про свою волонтерську діяльність, стверджуючи, що вона має можливість придбавати різні товари зі значними знижками від 50 до 70 відсотків
Обіцяла знижки в мережі будівельно-господарських магазинах постраждалим від війни. Фото - ГУ Нацполіції в м.Києві

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, ця шахрайка завдяки своїм обіцянкам переконала своїх жертв “купувати” товари через неї за вигідними цінами, заробивши таким чином приблизно 1 мільйон гривень. Жертвами її злочинних дій стали 15 осіб.

Співробітники кримінальної поліції Святошинського управління поліції, за участю Святошинської окружної прокуратури, розкрили схему цієї жінки, яка незаконно заволоділа коштами громадян. Зловмисницею виявилася особа, народжена в Донецькій області у 1973 році.

Правоохоронці встановили, що шахрайка придумала історію про свою волонтерську діяльність та можливість придбання товарів зі значними знижками від 50 до 70 відсотків у відомій мережі будівельно-господарських магазинів. Вона переконувала потерпілих замовляти та придбавати товари через неї за вигідними цінами, при цьому отримані нечесним шляхом гроші витрачала на власні потреби.

Під прикриттям волонтерської діяльності жінка “продавала” різноманітну електроніку, гаджети та будівельні матеріали. За це правопорушниця отримала злочинним шляхом близько 1 мільйона гривень, а 15 осіб стали жертвами її обману.

Жінці було повідомлено про підозру у вчиненні 22 фактів шахрайства згідно з частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України, які стосуються шахрайства, вчиненого повторно або завдаючи значної шкоди потерпілому. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві затримали шахраїв, які ошукували внутрішньо-переміщених громадян

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *