На вихідних Київ та область накриє до пів метра снігу: синоптики попереджають про сильні хуртовини

Синоптики попередили про складні погодні умови, які очікують киян і жителів Київщині найближчими днями
В Києві та області очікується сніг та сильні хуртовини. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Укргідрометцентр, у неділю вдень, 26 листопада, і у понеділок вночі, 27 листопада, Київ та його околиці очікують сильні снігопади. За інформацією від синоптиків, прогнозується збільшення снігового покриву на 20-30 сантиметрів, в південних та східних районах Київської області до 50 см.

Очікується також сильний вітер із швидкістю 17-22 метрів на секунду, а місцями в області до 25 м/с. Спостерігатимуться снігові бурі та утворення снігових заметів в Києві і околицях. Також можливе утворення ожеледиці на дорогах. У неділю вдень очікується 1 градус морозу у столиці, а в понеділок – до мінус 3.

Синоптики оголосили ІІ (помаранчевий) рівень небезпеки. Укргідрометцентр попереджає, що негода може призвести до ускладнень у роботі комунальних та енергетичних підприємств, порушень та припинення руху транспорту.

хуртовина
Фото – t.me/uhmc2022

Тим часом служба ДСНС Києва закликає водіїв утриматися від поїздок 26 і 27 листопада, якщо це не є необхідним, щоб уникнути утворення заторів на дорогах і не заважати роботі снігоочисної техніки.

Сьогодні, 24 листопада, синоптики передбачають у Києві до 5 градусів тепла, невеликий дощ і пориви вітру від 15 до 20 метрів на секунду.

Нагадаємо, раніше ми писали про перші результати негоди: в Києві сталася смертельна ДТП

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *