Ошукав пенсіонерку на 100 тисяч гривень: в Києві затримали чергового шахрая

Злочин стався минулого тижня в Дарницькому районі Києва. Одна з місцевих мешканок звернулася до правоохоронців зі скаргою на те, що її 78-річну матір обдурили шахраї. Поліція розпочала розслідування за статтею 190 ч. 2 Кримінального кодексу України – шахрайство
Столична поліція затримала шахрая, який ошукав жінку за схемою «Ваша донька потрапила у лікарню». Фото - ГУ Нацполіції м.Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, жінка повідомила, що невідома особа зателефонувала її матері та розповіла про нещасний випадок, внаслідок якого донька, за її словами, опинилася в лікарні. Зловмисник попередив пенсіонерку, що для її визволення терміново необхідні кошти, і рекомендував не зволікати, а швидко шукати фінансову допомогу. Згодом до її квартири прийшов невідомий чоловік. Вражена ситуацією, жінка передала йому всі свої заощадження – 100 тисяч гривень. Згодом виявилось, що пенсіонерка потрапила в схему шахраїв, коли вона зателефонувала своїй доньці, повідомив начальник місцевого відділу поліції Олег Гудима.

При отриманні інформації про злочин, поліцейські відразу ж розпочали комплекс заходів з оперативного розшуку. Спільно з оперативниками карного розшуку столичної поліції та працівниками кримінальної поліції Дарницького управління, а також з використанням фахівців з кримінального аналізу, оперативники викрили особу, причетну до злочину.

Правоохоронці швидко визначили місцезнаходження та затримали підозрюваного – 38-річного жителя Львова. Під час проведення слідчих заходів в його власності вилучено частину коштів, які він отримав шляхом шахрайства, та інші матеріальні докази.

Слідчі з Дарницького управління поліції повідомили підозрюваному про висунені йому обвинувачення у вчиненні шахрайства, яке завдало значної шкоди потерпілій, і направили клопотання до Дарницького районного суду щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене кримінальне правопорушення підозрюваного чекає штраф від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк від одного до двох років, обмеження волі на п’ять років або позбавлення волі на термін до трьох років.

У рамках попереднього слідства правоохоронці ретельно перевіряють зв’язок підозрюваного з іншими схожими злочинами.

Крім того, поліція Києва закликає громадян бути обережними та негайно перевіряти інформацію, пов’язану з їхніми родичами та близькими. Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайської схеми та вас обдурили, не вагайтеся, звертайтеся до найближчого відділу поліції або телефонуйте на лінію 102.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали шахраїв, які ошукували внутрішньо-переміщених громадян

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *