В столиці цьогоріч не буде жодних масових святкувань – заступниця голови КМДА

У цьому році в Києві не передбачається проведення великих новорічних заходів, але на Софійській площі буде встановлено головну ялинку країни за кошти меценатів
Заступниця голови КМДА розповіла про цьогорічні особливості новорічних свят в Києві. Фото - vechirniy.kyiv.ua

Крім того, планується створити фотозону, де розмістять кілька невеличких ялинок із прикрасами, щоб кожен охочий міг взяти собі іграшку за символічний внесок.

Як повідомляє «Kreschatic», про це розповіла журналістам телеканалу «Київ» заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час презентації благодійного мистецького проєкту в Музеї історії міста Києва. Зазначено, що вже другий рік поспіль країна перебуває в умовах війни, і в Києві діє режим комендантської години, який розповсюджується і на різдвяно-новорічні свята.

Старостенко підкреслила, що місто не витрачає бюджетні кошти на новорічні локації та масові заходи, але незважаючи на це, на Софійській площі відбудеться встановлення головної ялинки країни за участю меценатів, які вирішили зробити свою внесок у створення святкового настрою для дітей.

Заступниця голови КМДА також додала, що підготовка відбувається з урахуванням безпекової ситуації в місті. Крім того, планується встановити фотозону поруч із головною ялинкою, де будуть розташовані декілька невеличких новорічних ялинок із веселими іграшками. Кожен бажаючий матиме змогу взяти собі іграшку на пам’ять, але перед цим зробити благодійний внесок на підтримку Збройних Сил України.

Старостенко також зазначила, що культурні заклади міста активно долучаються до створення новорічного настрою. Київські комунальні театри в грудні представлять різноманітні новорічні вистави для дітей та дорослих. Музеї проведуть майстер-класи, бібліотеки організують флешмоби та благодійні заходи. Усі ці заходи спрямовані на те, щоб створити атмосферу свята та підтримати національних захисників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві зростає захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19, в зоні ризику – діти

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *