Мобільні котельні та альтернативне живлення: в Києві пройшли навчання на випадок ракетних обстрілів і блекаутів

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" в рамках обширних навчань міських служб успішно виконало сценарій швидкого приєднання ключових соціальних об'єктів до портативних котелень у випадку відключення великих теплових джерел
У столиці провели тренування з розгортання мобільних котелень і переключення обладнання теплоджерел на альтернативне живлення. Фото - Офіційний портал Києва

Як повідомляє «Kreschatic», у випадку масованих ракетних атак для опалення лікарень та інших критично важливих установ соціальної сфери може бути задіяно понад двадцять мобільних котелень, проінформувало муніципальне підприємство.

Практичні тренування щодо оперативного розгортання такого обладнання проводилися на базі Київського міського центру радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Дві портативні котельні на автомобільних платформах були доставлені та підключені до систем теплопостачання лікарень. У випадку надзвичайної ситуації вони можуть працювати в автономному режимі, забезпечуючи опалення лікарень. Теплова потужність мобільної котельні становить 600 кВт (або понад 0,5 Гкал/год), здатна виробляти теплоносій із температурою до 80 °C, при цьому регулювання температури можливе в залежності від погодних умов. Обладнана котельня також має генератор.

мобільні котельні
Фото – Офіційний портал Києва

Основними перевагами портативних котелень є їхня автономність, автоматизація та енергоефективність. Розташування їх неподалік від споживачів дозволяє мінімізувати тепловтрати та забезпечує надійне теплопостачання. “Київтеплоенерго” також пройшло тренування з оперативного переключення обладнання на альтернативні джерела енергії, зокрема генератори. Нагадаємо, що понад 60% котелень в Києві вже оснащені генераторами, гарантуючи стабільне теплопостачання.

Також раніше ми писали про те, що поліцейські Києва долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *