Блокпости, перевірки документів та посилені безпекові заходи на Київщині з 28 грудня: що потрібно знати

З 28 грудня 2023 року до 6 січня 2024 року в Київській області планується вдосконалити контрдиверсійні та безпекові заходи, згідно з рішенням, ухваленим на засіданні ради оборони Київщини
Це рішення унеможливить провокації ворога та допоможе розшукати зниклих людей. Фото - ukr.net

Інформацію про це поширив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомляє «Kreschatic».

Керівник КОВА зауважив, що такий захід необхідний через можливість ворога вчинити нові провокації під час святкового періоду. «Дії будуть спрямовані на забезпечення безпеки у співпраці з Службою безпеки України, Національною поліцією, Національною гвардією та 114-ю окремою бригадою територіальної оборони. Усюди по Київщині буде посилений контроль, зокрема, буде збільшено кількість блокпостів. Особливо уважно буде перевірятися територія з найбільшим скупченням людей, таких як торгові центри, супермаркети, вокзали та медичні заклади» – додав Кравченко.

Також він зауважив, що ці заходи сприятимуть ефективній розшуковій роботі. За даними поліції, в розшуку перебуває понад 11 тисяч осіб через різні види кримінальних та адміністративних правопорушень.

безпекові заходи
Фото – КОВА

«Тому я закликаю всіх мешканців Київщини та гостей області розуміти та підтримувати посилені безпекові заходи та можливі перешкоди на блокпостах для автотранспорту. Також нагадую про важливість мати при собі документи, що підтверджують особу», – підкреслив він.

Голова КОВА також закликав усіх залишатися пильними та сповіщати правоохоронців у випадку, якщо вони помічають спроби фото чи відеофіксації об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури. «Безпека регіону і держави – це наша спільна відповідальність. Тож ми робимо все можливе, щоб кожна людина відчувала себе захищеною», – додав очільник КОВА.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ викрила в Києві диверсійну групу, яка готувала теракти на Київщині

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *