Нарахували вже понад 200 тисяч: в Києві створили онлайн-мапу дерев і зелених насаджень

Станом на 25 січня у столиці було зафіксовано понад 203 тисячі зелених насаджень, повідомив Володимир Прокопів, заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень
У Києві вже «оцифрували» понад 200 тисяч дерев. Фото - ukr.net

Створення та наповнення онлайн-мапи дерев визначається як крок до відкритості даних, а також як можливість провести точну інвентаризацію міських зелених насаджень. Цей ресурс виявиться корисним для визначення кількості дерев у столиці та їхнього поточного стану, охоплюючи як вуличні насадження, так і дерева у парках і скверах, зауважив Прокопів.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, за словами Олександра Возного, директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, наразі всі дерева вздовж вулиць десяти районів столиці вже “оцифровані”. В окремих районах завершено не лише роботу з вуличними деревами, але й із парками та скверами. Возний підкреслив успішний хід роботи у Деснянському районі, де наповнення карти вже повністю завершено, а також в Солом’янському, Святошинському та Дніпровському районах, де процес майже завершений.

Фото – kyivcity.gov.ua

Директор також зазначив, що паралельно з наповненням карти ведеться співпраця з відповідними структурними підрозділами КМДА та правоохоронними органами щодо безпечного оприлюднення ресурсу для групи користувачів.

Підсумково, онлайн-мапа буде включати фотографії кожного “оцифрованого” дерева, а також інформацію про його розташування, вид, діаметр стовбура і висоту. Цей ресурс був розроблений спільно Департаментом захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА та КП “ГІОЦ”.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві провели надскладну операцію на серці військовому, який отримав важке поранення від уламків

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version