В КМДА розповіли, скільки новорічних дерев вже здали на екологічну утилізацію кияни, та як це можна зробити

За період з 4 по 31 січня мешканці Києва доставили близько 7000 новорічних дерев до пунктів збору. Найвища активність зафіксована серед мешканців Дарницького та Подільського районів міста
Кияни здали на екологічну утилізацію близько 7000 новорічних дерев. Фото - kyivcity.gov.ua

Про це повідомив Володимир Прокопів, заступник голови КМДА з питань реалізації місцевого самоврядування, інформує «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва.

Цього року помітно збільшилася кількість новорічних дерев, які кияни віддали на екологічну утилізацію. Якщо минулого року було зібрано близько 4000 дерев, то цього року цифра сягнула приблизно 7000. Це пов’язують із поверненням значної кількості мешканців у місто та розширенням пунктів збору новорічних дерев в столиці

– зазначив Володимир Прокопів.

утилізація ялинок
Фото – kyivcity.gov.ua

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА, Олександр Возний, нагадав, що у 2024 році кількість пунктів збору хвойних дерев зросла з 17 до 44.

Відгукуючись на численні прохання киян, ми значно розширили мережу місць, де можна віддати хвойні дерева для утилізації. Окрім виробничих баз комунальних підприємств, які відповідають за догляд за зеленими насадженнями, ми встановили сучасні пункти збору в парках та скверах міста, по декілька в кожному районі столиці. Цей підхід виявився ефективним, тому ми плануємо його розширити в наступному році.

– додав Олександр Возний.

За словами Юрія Бахмата, директора комунального об’єднання “Київзеленбуд”, хоча міські пункти збору новорічних дерев вже завершили роботу, є можливість віддати ялинку чи сосну для екологічної утилізації. Ті, хто ще не скористався цією можливістю, можуть звернутися до виробничих баз районних комунальних підприємств УЗН протягом робочого часу. Адреси можна знайти на сайті комунального об’єднання за посиланням: https://kyivzelenbud.com/.

Нагадаємо, під час екологічної утилізації хвойних дерев виробляється щепа, яку використовують в сфері зеленого господарства. Це включає мульчування лунок для молодих дерев з метою захисту коренів від замерзання та збереження вологи влітку.

Також раніше ми писали про те, що в Києві хочуть затвердити нові правила утримання домашніх тварин: для чого це потрібно і як долучитися до ініціативи

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *