В Києві двоє котів померло через встановлені на вікна підвалу решітки: розпочато кримінальне впровадження

Мешканці багатоповерхівки вирішили встановити решітки на вікна та двері підвалу. Під час перевірки приміщення, коли решітки були зняті, в ньому було виявлено двох померлих котенят
За фактом жорстокого поводження з тваринами столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic» зоозахисники звернулися до поліції з повідомленням, що на вікнах та дверях підвалу встановлені решітки, але там проживають коти. Вони звернулися до керівника домового управління з проханням дозволити відкрити підвал для відлову тварин, але отримали відмову.

Коли зоозахисники разом з поліцейськими, після демонтажу однієї з решіток, увійшли до підвалу, то виявили тіла двох котенят. Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції прибула на місце події, зафіксувала її та взяла показання у свідків та очевидців.

жорстоке поводження з тваринами
За фактом жорстокого поводження з тваринами столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Фото – ГУ Нацполіції Києва

Інформація про подію зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за статтею 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами. За цим злочином передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Розслідування триває.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві хочуть затвердити нові правила утримання домашніх тварин

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *