Перевезення домашніх тварин в столичному метро: що зміниться в правилах

У КП «Київський метрополітен» детально розглядають можливості перевезення тварин у метро. Про це повідомили у комунальному підприємстві після засідання постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами
Андрій Бондаренко 1.3k 2 comments
У «Київському метрополітені» детально опрацьовують можливості перевезення тварин у підземці. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, у підприємстві зазначили, що підтримка профільною комісією Київради петиції щодо перевезення тварин у столичному метрополітені – це лише початок, а не внесення змін до правил користування метро. Члени комісії підкреслили необхідність комплексного та професійного аналізу з урахуванням питань безпеки, зокрема пересування по ескалаторах та в рухомому складі.

Після отримання висновку від профільної комісії буде розроблений план заходів, який детально розгляне можливість перевезення собак у метрополітені.

Адміністрація «Київського метрополітену» розуміє важливість запиту щодо перевезення тварин у метро, особливо з урахуванням того, що на станціях підземки з’являється все більше людей зі своїми домашніми улюбленцями. Фахівці метро активно сприяють власникам домашніх тварин та надають їм максимальну допомогу.

Проте є низка питань, які потребують комплексного та ретельного аналізу перед повноцінним впровадженням перевезення тварин метрополітеном. З огляду на те, що багато станцій метро обладнані ескалаторами та різноманітними сигнальними пристроями, які можуть бути небезпечними для тварин, це стає особливо актуальним.

метро
Фото – rbc.ua

Важливо вивчити міжнародний досвід перевезення собак у європейських метрополітенах, особливо у тих, де є великий пасажиропотік та наявність ескалаторів. Крім того, ця ініціатива потребує обговорення з фахівцями у галузі, зокрема з кінологами та громадськими організаціями.

Метрополітен щодня перевозить сотні тисяч пасажирів, серед яких можуть бути люди з алергіями або фобіями перед тваринами. Комунальне підприємство повинне враховувати інтереси всіх пасажирів. Тому необхідно проаналізувати, наскільки комфортно буде всім, особливо з урахуванням того, що у вагонах метро відсутні відокремлені місця для пасажирів із собаками.

Зміни або доповнення до існуючих правил перевезення тварин, зокрема собак, у метрополітені будуть внесені лише після комплексного аналізу. На даний момент правила користування «Київським метрополітеном» передбачають перевезення тварин, включаючи собак, з дотриманням певних вимог.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві хочуть затвердити нові правила утримання домашніх тварин: для чого це потрібно і як долучитися до ініціативи

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
2 Comments
  • де ж тепер врятуватись від псів? Вони усюди – і в поліклініках і в рестораціях і в магазинах і в транспорті…

    • А чим Вам загрожують собаки? Ви так кажете “врятуватися” ніби вони якийсь катаклізм, що знищує все живе на своєму шляху, аж трохи дико бачити такий коментар від дорослої, начебто, людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *