В Києві викрили і затримали злочинців, які привласнювали квартири померлих киян

Зловмисники підробляли документи з права власності на житло та в подальшому перепродавали його  реальним покупцям
Поліція Києва затримала учасників злочинної групи. Фото - Нацполіція

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на відділ комунікації поліції Києва, на даний момент зафіксовано 4 випадки незаконного присвоєння квартир в різних районах столиці, загальною вартістю понад 7 мільйонів гривень. Зловмисникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Учасників шахрайської діяльності викрили та затримали співробітники столичного управління поліції за участю Шевченківської окружної прокуратури.

За словами старшого слідчого Шевченківського управління поліції Дениса Сороки, до складу злочинного угруповання входили два чоловіки віком 41 та 44 роки, а також їхній 35-річна спільниця.

шахраї в Києві
Фото – Нацполіція

“Організатор “схеми” виявляв квартири киян, які померли і не мали спадкоємців. Потім його спільники влаштовували оформлення квартир на інших осіб з метою їхнього подальшого продажу. Вдалося встановити, що протягом року фігурантам вдалося продати чотири квартири у Києві на загальну суму понад сім мільйонів гривень.

Слідчі з Шевченківської окружної прокуратури оголосили підозру фігурантам за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство в особливо великих розмірах за попередньою змовою. Для чоловіків обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 9 та 6 мільйонів гривень.

Також правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до подібних злочинів у Києві. Злочинцям може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві шахраї під виглядом благодійного фонду збирали гроші на ЗСУ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *