Через дві доби після забруднення пилом із Сахари якість повітря в Києві нормалізувалася – КМДА

Станом на ранок 3 квітня о 09:30 якість атмосферного повітря в столиці України стала прийнятною
Якість повітря в Києві нормалізувалася, спостерігається низький рівень забрудненості. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», забрудненість повітря в Києві фіксується на низькому рівні, що свідчить про покращення екологічної ситуації. Олександр Возний, директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату у КМДА, підтвердив інформацію про нормальну якість повітря в Києві.

Після майже двох діб, коли відзначалася підвищена концентрація дрібнодисперсного пилу з Сахари, ситуація з повітрям в місті нарешті стабілізувалася, підкреслив Олександр Возний. «Отже, рекомендації щодо обмеження виходу на вулицю більше не діють. Продовжуйте слідкувати за станом повітря за допомогою додатку «Київ Цифровий» та бережіть себе».

Нагадаємо, що разом зі значною хвилею тепла в атмосферу столиці потрапив дрібнодисперсний пил фракції PM10 із Середземномор’я.

Станом на 09:30 міською системою моніторингу зафіксовано наступні показники.

Правий берег

  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Турівська, 28 загальний індекс якості повітря – 41 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 33 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: просп. Правди, 64-Г загальний індекс якості повітря – 39 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: просп. Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря – 52 (середній рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря – 40 (низький рівень забрудненості).

Лівий берег

  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 36 (низький рівень забрудненості).
  • На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 7 (дуже низький рівень забрудненості).
індекс якості повітря
Загальний індекс якості повітря. Фото – kyivcity.gov.ua

Загальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index) формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), ОЗ (приземний озон), CO (оксид вуглецю). Чим нижчий показник CAQI, тим краща якість повітря.

Слідкувати за станом атмосферного повітря та радіаційним фоном у режимі реального часу можна в додатку Київ Цифровий.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що до Києва йде пил із Сахари: в КМДА дали кілька важливих рекомендацій

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *