В Києві затримали чергову зловмисницю, яка за гроші пропонувала виїзд за кордон у якості волонтера

Жителька Києва за 6 тисяч доларів США запропонувала чоловікові організувати йому виїзд за кордон у якості волонтера
Киянка за 6 тис. доларів США обіцяла чоловіку організувати виїзд за кордон як волонтеру. Фото - ілюстративне

Тепер 45-річній киянці повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (частина 3 статті 332 Кримінального кодексу України).

Як повідомляє «Kreschatic», за даними розслідування, підозрювана пропонувала допомогу у фальшивому оформленні чоловіка як волонтера в благодійній організації, яка отримує гуманітарну допомогу з-за кордону. Вона гарантувала, що організація направить листа до обласної військової адміністрації з проханням надати дозвіл на виїзд «волонтера» за межі України і сприятиме у внесенні даних про нього до системи «Шлях». Крім того, підозрювана давала інструкції, як поводитись та що говорити під час перетину кордону.

виїзд за кордон
Фото – ілюстративне

Ціна за її послуги становила 6000 доларів США. В рамках цієї схеми вона обіцяла переправити через кордон України 24-річного чоловіка, з яким вона раніше була знайома.

Пізніше жінка повідомила замовнику, що організація, яка мала оформити належні документи для безперешкодного перетину кордону, поки не має можливості це зробити, тому гроші та копії документів вона передала іншим особам з метою швидшого дозволу на виїзд.

Санкції за цією статтею – позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років і конфіскацію майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві шахраї під виглядом благодійного фонду збирали гроші на ЗСУ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *