Столичні кінологи показали, як тренують службових собак, які будуть працювати на деокупованих територіях

Собак готують для виявлення небезпечних предметів та пошуку зброї, щоб разом зі своїми напарниками-кінологами забезпечувати безпеку, в тому числі й на територіях після деокупації
В столичному кінологічному центрі триває навчання нового покоління службових собак. Фото - Нацполіція

Як повідомляє «Kreschatic», заступник начальника кінологічного центру міста Києва, Віталій Литвин, розповів, що наразі до поліції взяли на службу трьох нових собак, яких кінологи навчають професіоналізму.

Серед нових чотирилапих партнерів – німецька вівчарка та дві бельгійські вівчарки малінуа. З ними кінологи проводять ними щоденні тренування, щоб виявити їхні здібності: пошук вибухівки, наркотичних речовин, затримання злочинців або рятування загублених осіб.

У поточних умовах конфлікту пріоритет – це виявлення вибухонебезпечних предметів та зброї. Навчання триває від трьох до шести місяців і включає в себе серію тестів для визначення схильності собаки до певної спеціалізації. Після цього підготовлені песики, разом з поліцейськими, вирушають на службу.

кінологи
Фото – Нацполіція

Кінологи разом зі своїми службовими собаками регулярно відправляються у відрядження на деокуповані території, де разом із вибухотехніками проводять розмінування, шукають різні вибухові предмети, речовини та зброю.

Отже, для забезпечення безперебійного функціонування кінологічної служби поліцейські підготовлюють та тренують нове покоління собак, щоб молоді та готові до служби чотирилапі спеціалісти могли замінити тих, що йдуть на заслужений відпочинок.

Також раніше ми писали про те, що в Києві хочуть затвердити нові правила утримання домашніх тварин

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати