Колишнє керівництво АК «Київводоканал» підозрюється в розтраті та заволодінні коштами на сотні мільйонів гривень

Результати розслідувань діяльності службових осіб ПрАТ «АК «Київводоканал» у 2021-2023 роках – до суду передано 4 кримінальні провадження на загальну суму збитків 67 млн гривень, ще у 5 провадженнях розслідування триває
Предметом багатьох кримінальних проваджень, що вже скеровані до суду чи ще тривають, є розслідування діяльності службових осіб ПрАТ «АК «Київводоканал». Фото - Київська міська прокуратура

Як повідомляє «Kreschatic», органи Київської міської прокуратури в рамках досудових розслідувань перевіряють законність використання коштів місцевими органами влади чи підприємствами, що частково або повністю перебувають у комунальній власності та фінансуються з бюджету столиці.

Зокрема, об’єктом багатьох кримінальних проваджень, які вже передано до суду чи ще тривають, є діяльність службових осіб ПрАТ «АК «Київводоканал».

Так, за даними Київської міської прокуратури, у 2023 році до суду було передано 4 кримінальні провадження за обвинуваченням 9 осіб, серед яких 1 колишній керівник ПрАТ «Київводоканал», 2 керівники департаментів, 1 начальник відділу та 1 інженер відділу ПрАТ, 2 начальники департаментів КМДА, а також 2 керівники суб’єктів господарювання – підрядників.

Київводоканал
Фото – rbc.ua

Досудовим розслідуванням встановлено збитки на загальну суму 67,7 млн гривень. Особи обвинувачуються у службовій недбалості, розтраті коштів та отриманні неправомірної вигоди.

Крім того, у 2 кримінальних провадженнях, в яких розслідування ще триває, повідомлено про підозру колишнім генеральному директору та директору управління капітального будівництва ПрАТ «АК Київводоканал». У цих провадженнях попередньо встановлено збитки на суму 5,6 млн гривень.

Також наразі триває досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях за фактами розтрати та заволодіння коштами ПрАТ «АК «Київводоканал» на суму 322 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що під час реконструкції музею «Київська фортеця» було виявлено значну розтрату бюджетних коштів

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *