Марш КиївПрайд: в КМДА звернулись до організаторів та учасників і нагадали про безпеку

Безпека під час Маршу рівності є спільною відповідальністю організаторів, правоохоронних органів та міської влади
Безпека під час проведення Маршу КиївПрайд – спільне завдання організаторів, правоохоронців та міської влади, заявили в КМДА. Фото - rbc.ua

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він додав, що Київ завжди підтримував європейські цінності, і незважаючи на воєнний стан, міська влада залишається вірною цим принципам і визнає право кожного бути почутим, особливо коли йдеться про права людини.

Однак, безпека є першочерговим завданням як для міської влади, так і для організаторів будь-якого заходу, нагадав Поворозник.

Це є ключовою умовою, і винятків не може бути. Тому сьогодні ми зустрілися з організаторами Маршу рівності та правоохоронцями, щоб знайти найкращий спосіб забезпечити безпеку заходу.

– заявив перший заступник голови КМДА.

КиївПрайд
Фото – rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», він наголосив, що для уникнення можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення заходу в Київському метрополітені. Це рішення прийнято з міркувань безпеки як учасників Маршу, так і пасажирів, оскільки метрополітен є об’єктом подвійного призначення і частиною критичної інфраструктури міста. Організаторам було запропоновано разом з правоохоронцями знайти альтернативне місце проведення заходу.

В свою чергу, організатори Маршу висловили подяку міській владі за організацію зустрічі всіх зацікавлених сторін для обговорення мирного проведення Маршу КиївПрайд.

На шляху України до ЄС важливо усвідомлювати, що права людини є однією з основних цінностей як для громадянського суспільства, так і для влади. Ми впевнені, що разом із правоохоронними органами зможемо організувати безпечний марш та продовжувати нашу боротьбу за рівність і перемогу.

– зазначила голова правління ГО «КиївПрайд» Анна Шаригіна.

Також раніще ми писали про те, що в КМДА повідомили, що буде з будівництвом Подільського мосту в травні

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *