Фіктивна група інвалідності за 12 тисяч доларів: київські поліцейські викрили злочинну схему

Слідчі Дарницького управління поліції викрили киянина, який за $12 000 обіцяв допомогти військовозобов’язаним чоловікам отримати фіктивну групу інвалідності
Київський посередник обіцяв оформити інвалідність за $12 000. Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic», 45-річного місцевого мешканця звинуватили у зловживанні впливом, обіцяючи сприяти у знятті з військового обліку за допомогою фіктивної інвалідності. За його словами, він мав знайомих лікарів та вплив на членів медико-соціальної експертної комісії, які могли б оформити відповідні документи.

Поліція отримала оперативну інформацію про діяльність підозрюваного, який підшукував серед військовозобов’язаних «клієнтів», готових заплатити за допомогу в отриманні інвалідності. Один з призовників погодився скористатися послугами «ділка» та передав йому першу частину суми – $2 500 як аванс. Під час передачі другої частини суми в розмірі $2 500 поліцейські затримали порушника на гарячому.

група інвалідності
Фото – Нацполіція

Слідчі Дарницького управління поліції, за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури, повідомили підозрюваному про підозру за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Ця подія підкреслює важливість боротьби з корупцією та незаконними схемами, які підривають довіру до медичної та військової системи країни, зазначили в Нацполіції.

Також раніше ми писали про те, що в Києві затримали організаторів нової схеми ухилення від мобілізації

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *