В Києві в рамках спільного проекту з Берліном відкриють центр протезування для українських захисників

Мер Києва Віталій Кличко разом із мером Берліна Каєм Вегнером відвідали учасників проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування». Цей амбітний проект реалізується спільно двома столицями, а відкриття центру протезування у Києві заплановане на осінь
Віталій Кличко з мером Берліна Каєм Вегнером відвідали учасників проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування». Фото - Віталій Кличко/Telegram

Як розповів Кличко, у клініці Seeger у Берліні українські захисники, перша група яких (13 поранених) прибула в середині квітня, отримують протези. Шестеро з них вже ходять на протезах, інші проходять лікування та підготовку до протезування. Нещодавно до Берліна прибули нові пацієнти. Всього у рамках проєкту понад 30 поранених з ампутаціями перебувають у Берліні. Також київські техніки-протезисти навчаються в місцевих майстернях. Восени цього року вони розпочнуть роботу в «Берлінсько-Київському центрі протезування» у столиці України.

Як повідомляє «Kreschatic», Віталій Кличко поспілкувався з українськими воїнами та побажав їм якнайшвидшої реабілітації і повернення додому. Він висловив подяку меру Берліна Каю Вегнеру за підтримку українських захисників і допомогу у створенні центру протезування в Києві, а також голові неурядової організації «Life Bridge Ukraine» Джанін фон Вольферсдорф.

Джанін є душею цього проєкту, вона багато працює та збирає кошти, щоб поранені бійці отримали необхідні протези. Завдяки її зусиллям центр протезування запрацює в Києві.

– зазначив Віталій Кличко.

центр протезування
Фото – Віталій Кличко/Telegram

Кай Вегнер наголосив на важливості проєкту, зазначивши, що створення центру протезування в Києві демонструє ефективну співпрацю між Києвом і Берліном.

Для мене та Віталія Кличка було дуже важливим реалізувати конкретні проєкти в рамках співпраці наших міст. Створення центру протезування в Києві є переконливим доказом того, що все можливо, коли ми всі об’єднуємося.

– підкреслив Кай Вегнер.

Центр протезування працюватиме на базі однієї з комунальних лікарень Києва. Наразі йде облаштування приміщень і постачання обладнання, закупленого німецькою стороною.

Також раніше ми писали про те, що Кличко повідомив назву ще одного міста, яке стало побратимом Києва

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *