В Києві 23-річний молодик розвішував радянські прапорці біля школи: йому загрожує до 5 років в`язниці

Поліція Києва розслідує інцидент з поширенням радянської символіки у навчальному закладі Дарницького району
Київські поліцейські затримали любителя радянської символіки, який поширював її в навчальних закладах. Фото - Нацполіція

Як повідомляє «Kreschatic», молодий киянин розвішав близько 20 прапорців та іншої символіки радянських часів на паркані гімназії, за що йому тепер загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Під час моніторингу соціальних мереж співробітники поліції Києва натрапили на відео, де група підлітків збирає з паркану радянські прапорці та вимпели. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група разом із працівниками ювенальної превенції та кримінальної поліції, повідомляють в Нацполіції.

З’ясувалося, що підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі. Завдяки оперативним діям працівників кримінальної поліції вдалося швидко встановити особу підозрюваного. Ним виявився 23-річний місцевий мешканець, який вже притягувався до відповідальності за хуліганство.

радянська символіка
Фото – Нацполіція

Наразі поліцейські проводять першочергові слідчі дії з підозрюваним. Слідчим відділом Дарницького управління поліції вже внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України — виготовлення та поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда відповідних тоталітарних режимів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали двох злочинців, що підпалювали військові автівки в столиці

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *