Масований ракетний удар по Києву 8 липня: зруйновані багатоквартирні будинки, електромережі та пошкоджено лікарню «Охматдит»

Російські війська вранці 8 липня завдали масованого ракетного удару по Києву та іншим містам України
Дим піднімається над Києвом після атаки російських військ, 8 липня 2024 року. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic», за попередніми даними, через ракетний удар по Києву загинуло 10 осіб та постраждали 35 осіб, повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. У МВС України повідомили, що через масований ракетний удар по Україні, за даними на 12:50, загинула 21 особа і 68 постраждали.

У Києві спрацювали системи ППО, повідомила міська військова адміністрація. За її даними, уламки збитих ракет впали у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах міста.

У військовій адміністрації міста заявили, що у Солом’янському районі пошкоджено офісну будівлю, пошкоджено два поверхи багатоповерхової будівлі, зафіксовано руйнування на площі 1500 квадратних метрів. Тут загинуло семеро людей. У Голосіївському районі уламки впали біля житлового будинку, пошкоджено гаражі, спалахнули автомобілі, у Дніпровському сталася пожежа у житловій забудові, у Дарницькому пошкоджено приватний будинок, у Деснянському загорівся будинок, у Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі, виникла пожежа на підприємстві.

У Шевченківському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок, розповів голова міста Віталій Кличко. Пошкоджено кілька під’їздів, один із них повністю зруйнований. Мешканців евакуювали.

У Києві внаслідок ракетного удару повністю зруйновано або пошкоджено три трансформаторні підстанції у Голосіївському та Шевченківському районах, а також електромережі, повідомила енергетична компанія ДТЕК. «Енергетики вже працюють на місцях. Більшість будинків буде заживлено за резервними джерелами найближчим часом», – заявили в компанії.

Ракета влучила в одне з приміщень дитячої лікарні у Шевченківському районі Києва, заявив голова міста Віталій Кличко. Пошкоджено будинок дитячої лікарні «Охматдит» (у минулому лікарня вже потрапляла під удар). В «Охматдиті» зруйновано операційні, де проводили дві операції.

На місці розбору завалів в «Охматдиті», 8 липня 2024 року. Фото – Reuters

У лікарні «Охматдит» є жертви, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. За його словами, ракета влучила в корпус, де діти отримували діаліз. Пошкоджено реанімаційне, операційне, онкологічне відділення. Розбір завалів продовжується.

Пацієнтів «Охматдиту» евакуювали до інших лікарень міста, розповів Кличко. П’ятьох дітей вивезли на перегоспіталізацію, повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під завалами в лікарні перебувають люди, точна кількість поранених та загиблих наразі невідома. “Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди”, – повідомив президент України.

Росія не може не знати, куди летять її ракети, і має сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не про це мовчав і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить.

Також раніше ми писали про російський масований обстріл ракетами та безпілотниками 12 червня

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version