Підозра Слобоженко: що відомо на даний момент

Київський блогер Олександр Слобоженко потрапив у центр уваги правоохоронців.
Олександр Слобоженко. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на тг-канал генерального Прокурора

Прокуратура звинуватила його в умисному ухиленні від сплати понад 200 мільйонів гривень податків та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом. Слідство виявило, що з січня 2020 по серпень 2023 року підозрюваний незаконно отримав доходи на суму понад мільярд гривень.

Гроші він заробив через незареєстровану компанію, яка займалася арбітражем інтернет-трафіку, приховуючи реальні обсяги прибутків через криптовалюту. Для переведення в готівку Слобоженко використовував платіжні системи та електронні гаманці, оформлені на себе та своїх довірених осіб. Обналічка йшла через пункти обміну валют у Києві та інших містах.

Жодні активи не були задекларовані, податки — не сплачені. За підрахунками Офісу генпрокурора, держава втратила на цьому понад 200 мільйонів гривень. Частину цих коштів блогер витратив на розкішну нерухомість і автопарк преміум-класу, оформивши їх на родичів та наближених осіб.

Ситуація набула додаткової пікантності після розслідування журналістів NGL.media, які ще у квітні звернули увагу на масштабні покупки Слобоженка. Як стало відомо, він активно оформляв свою нерухомість та автомобілі на близьких, тоді як сам більшість часу проводив за кордоном. Ба більше, Слобоженко зміг уникнути служби в армії, бо був знятий з військового обліку в Україні. Прокуратура продовжує пошук інших учасників цієї схеми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві затримано чергового наркоторговця.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *