Скандал з грошима Охматдиту: що відомо

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ухвалив рішення відсторонити генерального директора НДСЛ "Охматдит" Володимира Жовніра.
Охматдит. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на РБК

Національна поліція вже відкрила кримінальне провадження, а НАБУ проводить аналітичну перевірку. У свою чергу, МОЗ проводить внутрішню перевірку щодо ситуації, пов’язаної з тендером на ремонт лікарні та збором пожертвувань.

На фоні незадоволення міністра як станом тендерних процедур, так і проблемами з благодійними внесками, Володимир Жовнір був відсторонений від виконання обов’язків. Обов’язки генерального директора тимчасово виконує Александр Урин, завідувач відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій.

Остаточне рішення щодо подальшого відновлення лікарні ухвалить Рада з відновлення, яка збереться для обговорення плану та рекомендацій 19 серпня. Міністр також ініціював зустріч з представниками благодійного фонду “Охматдит – здорове дитинство” для врегулювання механізму перерахування коштів на казначейський рахунок лікарні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Аналітики Bellingcat встановили, що удар по «Охматдиту» було завдано російською крилатою ракетою Х-101.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *