Російська армія в ніч на 20 серпня завдала повітряного удару по Києву

Російські війська в ніч на 20 серпня завдали комбінованого повітряного удару по Києву, застосувавши ударні дрони та крилаті ракети типу «Іскандер-К»
Атака «Шахедів». Фото - rbc.ua

Як повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, це була вже п’ята ракетна атака по українській столиці за поточний місяць. Сили протиповітряної оборони, за словами Попка, знищили всі дрони та ракети ще на підступах до Києва. Точного числа та тип повітряних цілей, збитих ЗСУ, він не назвав. Постраждалих та руйнувань внаслідок обстрілу немає, додав чиновник.

Командування Повітряних сил ЗСУ у свою чергу повідомляє, що вночі війська РФ випустили по Україні дві балістичні ракети “Іскандер-М”/KN-23 з Воронезької області, крилату ракету “Іскандер-К” з Брянської області, керовані авіаційні ракети Х-59 з повітряного простору Курської та окупованої частини Запорізької області, а також 26 безпілотників типу «Шахед» з Приморсько-Ахтарська та Єйська у Краснодарському краї та Курська.

Як повідомляє «Kreschatic», сили ППО збили 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних дронів у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

У Сумській області під ракетний удар ЗС РФ потрапили об’єкти енергетики у Глухівській громаді, повідомили в обласній військовій адміністрації. В результаті атаки без електропостачання залишилося 72 населені пункти, в яких перебувають понад 18,5 тисяч абонентів.

У Тернопільській області під удар потрапив промисловий об’єкт у районі Тернополя, виникла пожежа, повідомили представники влади під час брифінгу для журналістів. Для гасіння пожежі залучили, зокрема, два пожежні потяги, поширення вогню локалізували. Постраждалих немає.

Міноборони РФ відзвітувало вранці 20 серпня, що за ніч засоби ППО збили два українські безпілотники над анексованим Кримом.

Також раніше ми писали про те, що у КМВА розкрили подробиці відбиття комбінованої атаки РФ на столицю

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *