Кличко відповів на петицію щодо встановлення захисних екранів на станціях київського метрополітену

Мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо встановлення захисних екранів на станціях столичного метрополітену для запобігання травмуванням і загибелі людей. Чиновник пояснив, чому не може задовільнити прохання містян.
Мер Києва Віталій Кличко. Фото – facebook.com/Vitaliy.Klychko

Мер столиці відповів на петицію щодо встановлення захисних екранів на станціях метрополітену для запобігання травмуванням і загибелі людей через потрапляння під потяги, яка 22 серпня набрала необхідну кількість голосів для розгляду, інформує «Kreschatic» із посиланням на видання «МЕТА».

Коментуючи заклик містян вжити заходів для зменшення нещасних випадків у метро за рахунок захисних екранів, чиновник заявив, що державні будівельні норми не передбачають встановлення таких конструкцій на платформах. Кличко зазначив, що станції столичного метрополітену – це об’єкти архітектурного надбання, а «Хрещатик», «Вокзальна» і «Арсенальна» також є пам’ятками архітектури.

Глава Києва також зазначив, що реконструкція, капітальний ремонт існуючих ліній метрополітену, проєктування і будівництво нових станцій також відбувається згідно ДБН, що також не передбачають встановлення захисних екранів з метою підвищення безпеки пасажирів.

Мер додав, що у разі внесення змін до державних будівельних норм відповідне питання буде опрацьовуватися під час проєктування і будівництва нових ліній столичного метро, зокрема четвертої Подільсько-Вигурівської, у межах наявних коштів.

Нагадаємо, що у Києві розпочали громадське обговорення проєкту стратегії розвитку міста до 2027 року.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version